logo


Signalmik Kft. (Térkép)

Székhely: 1081 Budapest,
Rákóczi út 65.


Postacím: (Térkép)
2310 Szigetszentmiklós
Petőfi u. 75.

E-mail:

Cégjegyzék szám:
01-09-361082
Adószám:
10522721-2-42
ISO tanusítvány
ISO certification

ISO logoBisnode tanusitvany

Minőségpolitikánk


GÁZVESZÉLYJELZŐ RENDSZEREK

Gázérzékelőket alapvetően két ok miatt alkalmaznak. Az egyik a felhasználó igénye a biztonság növelésére, a másik - mert kötelező. A felhasználók túlnyomó részben csak a kötelezősége miatt telepítenek gázveszélyjelző rendszereket "költségtakarékosság" miatt, de nem ritka a meglévő rendszerek leszerelése sem ugyanezen érvek miatt. Nem is beszélve arról, hogy az ezen érvek sokszor a vonatkozó jogszabályok hiányos ismeretén alapulnak.


Érvek a gázérzékelők használata mellett

Az, hogy a robbanásveszély kialakulását meg kell előzni, senki által nem vitatott. Különbség csak a veszély mértékének megítélésében van. Mindenesetre meg kell jegyezni, hogy nem csak a földgáz illetve a propán-bután gáz robbanásveszélyes, hanem szinte az összes oldószer és az alkohol gőze is.
Izgalmasabb terület az élet és egészségvédelem. Talán a szocializmus hagyományaként nálunk egészségkárosítás miatt munkáltatót még nem marasztaltak el olyan mértékben, hogy az a munkáltatót súlyosan érintse, és mind őt, mind a többieket az egészségvédelmi szabályok önkéntes betartására ösztönözze. Sajnos ebben nem is várható változás addig, amíg egy-egy kártérítési per még egyértelmű esetekben is évekig elhúzódik. Ebben az EU-hoz való csatlakozás miatt rövidesen változás várható, mely szerint a munkáltatónak kell bizonyítania, hogy az egészségkárosodás nem az ő hibájából, mulasztásából adódott. Ez gyakorlatilag csak gázérzékelők alkalmazásával lehetséges.

Javasoljuk az alkalmazott anyagok tűzveszélyességének és egészségkárosító hatásainak gondos tanulmányozását, melyben díjmentesen rendelkezésre állunk (gázok és gőzök esetén).

Nézzük a gázveszély-érzékelők alkalmazásának két fő területét:

Szabványban kötelezően előírt alkalmazások:

Jogi kötelezettség a kazánházakra viszonylag jól definiált, kár hogy annak alapszemlélete az, hogy ha van "hasadó nyíló felület", akkor az anyagi kár nem túl jelentős és legfeljebb csak a kazánházban vagy annak közvetlen közelében levő egy-két ember sebesül vagy hal meg, amiért felesleges lenne (?!) gázérzékelőre beruházni.
A másik és pillanatnyilag utolsó terület, ahol gázérzékelő berendezések alkalmazása kötelezően előírt: a gázüzemű gépjárművek gáz-üzemanyagellátó berendezésének javítása.

Ettől eltérő esetekben jogszabályban előírt alkalmazási kötelezettség nincsen, a tervező vagy az engedélyező hatóság belátása, "bátorsága" szerint kerül betervezésre, kivitelezésre.

Élet és egészségvédelem

Jogszabályban előírt alkalmazási kötelezettség nincsen. Az alkalmazás pillanatnyilag gyakorlatilag kimerül a garázsok szénmonoxid-érzékelőinél, melyet az ÁNTSZ vagy a helyi tűzoltó követel meg, saját belátása szerint.

Ha már van gázérzékelője

Sajnos egy gázérzékelőt nem csak megvásárolni, hanem karbantartani is kell. Ennek elsősorban az érzékelőelemek öregedése, és ezzel összefüggő érzékenységváltozása az oka, de a karbantartás a teljes berendezés és a hozzá kapcsolódó készülékek működőképességének ellenőrzését is magában foglalja. A karbantartás gyakoriságára egyértelmű előírás nincsen, ezzel kapcsolatban a gyártó előírásai az iránymutatóak. Felhívjuk figyelmét, hogy egy gázérzékelő szakszerű javítását, karbantartását csak a gyártó szakszervize tudja elvégezni, és csak ő végezheti. Robbanás biztos berendezések szerelése, javítása szakvizsgához kötött. Ezek meglétét kérjük, saját érdekében ellenőrizze!

Óvja önmagát és ingatlanát!

Mindennapjainkban arra törekszünk, hogy elkerüljük a baleseteket és ne tegyük ki magunkat felesleges veszélynek. Ahogy az utcán is körbenézünk, mielőtt lelépnénk a járdáról, úgy az otthonunkban is odafigyelünk arra, hogy ne hagyjuk bekapcsolva a tűzhelyet vagy gázjelzőt szereltetünk be. A mai technikai fejlődésnek köszönhetően fokozottabban védhetjük magunk és családunk épségét és felkészülhetünk vészhelyzetekre. A gázérzékelő berendezés is ezt a célt szolgálja. Ne késlekedjen, telepítessen gázérzékelő berendezést!

A gázmérgezés sajnos gyakori jelenség, mely a fűtési szezonban fokozottan érvényes. Oka legtöbbször a meghibásodott fűtő berendezés. Megkülönböztetünk klórgáz, cián, ammónia, kénhidrogén gázmérgezést, de a szénmonoxid mérgezés is ide tartozik. Tünetei lehetnek kábultság, fejfájás, hányinger, rosszabb esetben izomgörcs, eszméletlenség, súlyos esetben pedig légzésbénulás, végül halál.

Gáz- és szénmonoxid érzékelő készülékeink már nagyon alacsony gázszintet is képesek érzékelni és időben riasztani. Rendeljen most és ne kockáztassa saját és családja életét!

Gázveszély jelző és a munkavédelem

A munkavédelem fogalma szerint minden munkáltató köteles biztosítani valamennyi alkalmazottja számára a biztonságos munkakörülményeket. Mit értünk ezalatt? A dolgozóknak joguk van az egészséges és biztonságos munka környezethez, ahol az alkalmazott technológiát és anyagokat is figyelembevéve a munkáltató megfelelő módon gondoskodik a balesetek megelőzéséhez szükséges szabályok betartásáról, betartatásáról valamint a szükséges eszközök és berendezések biztosításáról.

Ebbe a követelményrendszerbe illeszkedik a különféle toxikus és robbanásveszélyes gázokat, gőzöket figyelő gázveszély jelző berendezések használata is. Bizonyos közintézményekben, gyárterületeken, kazánházakban vagy olyan laboratóriumi és ipari környezetben, ahol az éghető gázok szivárgása miatt előfordulhat robbanásveszély, vagy a kiszabaduló toxikus gázok általi mérgezés veszélye, szükséges lehet ilyen érzékelőket beterveztetni és beszereltetni.

Egyes színtelen, szagtalan gázok mérgezése, mint például a szénmonoxidé azok közé a csendes gyilkosok közé tartozik, melynek tünetei könnyen összetéveszthetőek egyéb ártalmatlan tünetekkel, így az áldozatok sokszor tudatában sincsenek annak, mi is történik velük.

Előzze meg a bajt és gondoskodjon alkalmazottai biztonságáról a megfelelő gázveszély jelző készülék beszereltetésével!

gázveszély jelző

Gázérzékelő ipari létesítményekben

A különböző ipari létesítmények, úgy, mint az üzemek és a gyárak, sok esetben veszélyes anyagokkal dolgoznak. Ilyen veszélyes anyagok lehetnek a különböző mérgező gázok, melyek károsak az ott dolgozó alkalmazottak egészségére (szén-monoxid), de gázfűtéses épületek esetében további rizikófaktort jelent a robbanásveszélyes gázok jelenléte is (metán, bután, propán).

Mit tehetünk biztonságunk érdekében?

A maximálisan biztonságos munkakörnyezet megteremtésének egyik feltétele a minőségi gázérzékelő készülékek beszerelése. Az általunk megvásárlásra kínált berendezések a megfelelő pontokon elhelyezve (például kazánházi gázérzékelő) megbízhatóan jelzik a veszélyt és a kritikus gázszint elérése előtt fény és hangjelzéssel riasztják az épületben tartózkodókat a szivárgásról.

Forduljon hozzánk bizalommal, rendelje meg tőlünk az Ön igényeire szabott gázérzékelő rendszereket és gondoskodjon a maximális biztonságról. Elérhetőségeinken felteheti kérdéseit és elintézheti rendeléseit, kollégáink pedig készséggel segítenek Önnek mindenben!

Gázérzékelő ipari létesítményekben


Szolgáltatásaink

Szakszervize vagyunk a következő gyártóknak: MIKI, MMG-AM Rt., NOTIFIER, az érdi Műszer Automatika Kft., Sysens Kft., Stieber Bt., Szenzortechnika Kft., Völgas Kft. valamint a miskolci TÜKI és MMA Egyéni Cég

Tevékenységi köreink gázveszélyjelzők vonatkoztatásában:

  • Szaktanácsadás

  • Üzembe helyezés

  • Karbantartás

  • Javítás

  • Felülvizsgálat

  • Telepítés

  • gázveszélyjelzők forgalmazása

Az általunk forgalmazott berendezések köre csaknem az összes magyarországi szakhatósági engedéllyel rendelkező gázveszélyjelzőre kiterjed.

Díjtalan szaktanácsadással a gázveszélyjelzőkkel kapcsolatos minden területen készséggel állunk rendelkezésére.

Kérje ingyenes szaktanácsadásunkat elérhetőségeinken!

gázérzékelő
 

 

HTML logo CSS 2 logo JavaScript logo
Az oldalt készítette: Kovács Ádám