logo


Signalmik Kft. (Térkép)

Székhely: 1081 Budapest,
Rákóczi út 65.


Postacím: (Térkép)
2310 Szigetszentmiklós
Petõfi u. 75.

E-mail:

Cégjegyzék szám:
01-09-361082
Adószám:
10522721-2-42
ISO tanusítvány
ISO certification

ISO logoBisnode tanusitvany

Minõségpolitikánk


GÁZVESZÉLYJELZÕ RENDSZEREK

Gázérzékelõket alapvetõen két ok miatt alkalmaznak. Az egyik a felhasználó igénye a biztonság növelésére, a másik - mert kötelezõ. A felhasználók túlnyomó részben csak a kötelezõsége miatt telepítenek gázveszélyjelzõ rendszereket "költségtakarékosság" miatt, de nem ritka a meglévõ rendszerek leszerelése sem ugyanezen érvek miatt. Nem is beszélve arról, hogy az ezen érvek sokszor a vonatkozó jogszabályok hiányos ismeretén alapulnak.


Érvek a gázérzékelõk használata mellett

Az, hogy a robbanásveszély kialakulását meg kell elõzni, senki által nem vitatott. Különbség csak a veszély mértékének megítélésében van. Mindenesetre meg kell jegyezni, hogy nem csak a földgáz illetve a propán-bután gáz robbanásveszélyes, hanem szinte az összes oldószer és az alkohol gõze is.
Izgalmasabb terület az élet és egészségvédelem. Talán a szocializmus hagyományaként nálunk egészségkárosítás miatt munkáltatót még nem marasztaltak el olyan mértékben, hogy az a munkáltatót súlyosan érintse, és mind õt, mind a többieket az egészségvédelmi szabályok önkéntes betartására ösztönözze. Sajnos ebben nem is várható változás addig, amíg egy-egy kártérítési per még egyértelmû esetekben is évekig elhúzódik. Ebben az EU-hoz való csatlakozás miatt rövidesen változás várható, mely szerint a munkáltatónak kell bizonyítania, hogy az egészségkárosodás nem az õ hibájából, mulasztásából adódott. Ez gyakorlatilag csak gázérzékelõk alkalmazásával lehetséges.

Javasoljuk az alkalmazott anyagok tûzveszélyességének és egészségkárosító hatásainak gondos tanulmányozását, melyben díjmentesen rendelkezésre állunk (gázok és gõzök esetén).

Nézzük a gázveszély-érzékelõk alkalmazásának két fõ területét:

Szabványban kötelezõen elõírt alkalmazások:

Jogi kötelezettség a kazánházakra viszonylag jól definiált, kár hogy annak alapszemlélete az, hogy ha van "hasadó nyíló felület", akkor az anyagi kár nem túl jelentõs és legfeljebb csak a kazánházban vagy annak közvetlen közelében levõ egy-két ember sebesül vagy hal meg, amiért felesleges lenne (?!) gázérzékelõre beruházni.
A másik és pillanatnyilag utolsó terület, ahol gázérzékelõ berendezések alkalmazása kötelezõen elõírt: a gázüzemû gépjármûvek gáz-üzemanyagellátó berendezésének javítása.

Ettõl eltérõ esetekben jogszabályban elõírt alkalmazási kötelezettség nincsen, a tervezõ vagy az engedélyezõ hatóság belátása, "bátorsága" szerint kerül betervezésre, kivitelezésre.

Élet és egészségvédelem

Jogszabályban elõírt alkalmazási kötelezettség nincsen. Az alkalmazás pillanatnyilag gyakorlatilag kimerül a garázsok szénmonoxid-érzékelõinél, melyet az ÁNTSZ vagy a helyi tûzoltó követel meg, saját belátása szerint.

Ha már van gázérzékelõje

Sajnos egy gázérzékelõt nem csak megvásárolni, hanem karbantartani is kell. Ennek elsõsorban az érzékelõelemek öregedése, és ezzel összefüggõ érzékenységváltozása az oka, de a karbantartás a teljes berendezés és a hozzá kapcsolódó készülékek mûködõképességének ellenõrzését is magában foglalja. A karbantartás gyakoriságára egyértelmû elõírás nincsen, ezzel kapcsolatban a gyártó elõírásai az iránymutatóak. Felhívjuk figyelmét, hogy egy gázérzékelõ szakszerû javítását, karbantartását csak a gyártó szakszervize tudja elvégezni, és csak õ végezheti. Robbanás biztos berendezések szerelése, javítása szakvizsgához kötött. Ezek meglétét kérjük, saját érdekében ellenõrizze!

Óvja önmagát és ingatlanát!

Mindennapjainkban arra törekszünk, hogy elkerüljük a baleseteket és ne tegyük ki magunkat felesleges veszélynek. Ahogy az utcán is körbenézünk, mielõtt lelépnénk a járdáról, úgy az otthonunkban is odafigyelünk arra, hogy ne hagyjuk bekapcsolva a tûzhelyet vagy gázjelzõt szereltetünk be. A mai technikai fejlõdésnek köszönhetõen fokozottabban védhetjük magunk és családunk épségét és felkészülhetünk vészhelyzetekre. A gázérzékelõ berendezés is ezt a célt szolgálja. Ne késlekedjen, telepítessen gázérzékelõ berendezést!

A gázmérgezés sajnos gyakori jelenség, mely a fûtési szezonban fokozottan érvényes. Oka legtöbbször a meghibásodott fûtõ berendezés. Megkülönböztetünk klórgáz, cián, ammónia, kénhidrogén gázmérgezést, de a szénmonoxid mérgezés is ide tartozik. Tünetei lehetnek kábultság, fejfájás, hányinger, rosszabb esetben izomgörcs, eszméletlenség, súlyos esetben pedig légzésbénulás, végül halál.

Gáz- és szénmonoxid érzékelõ készülékeink már nagyon alacsony gázszintet is képesek érzékelni és idõben riasztani. Rendeljen most és ne kockáztassa saját és családja életét!

Gázveszély jelzõ és a munkavédelem

A munkavédelem fogalma szerint minden munkáltató köteles biztosítani valamennyi alkalmazottja számára a biztonságos munkakörülményeket. Mit értünk ezalatt? A dolgozóknak joguk van az egészséges és biztonságos munka környezethez, ahol az alkalmazott technológiát és anyagokat is figyelembevéve a munkáltató megfelelõ módon gondoskodik a balesetek megelõzéséhez szükséges szabályok betartásáról, betartatásáról valamint a szükséges eszközök és berendezések biztosításáról.

Ebbe a követelményrendszerbe illeszkedik a különféle toxikus és robbanásveszélyes gázokat, gõzöket figyelõ gázveszély jelzõ berendezések használata is. Bizonyos közintézményekben, gyárterületeken, kazánházakban vagy olyan laboratóriumi és ipari környezetben, ahol az éghetõ gázok szivárgása miatt elõfordulhat robbanásveszély, vagy a kiszabaduló toxikus gázok általi mérgezés veszélye, szükséges lehet ilyen érzékelõket beterveztetni és beszereltetni.

Egyes színtelen, szagtalan gázok mérgezése, mint például a szénmonoxidé azok közé a csendes gyilkosok közé tartozik, melynek tünetei könnyen összetéveszthetõek egyéb ártalmatlan tünetekkel, így az áldozatok sokszor tudatában sincsenek annak, mi is történik velük.

Elõzze meg a bajt és gondoskodjon alkalmazottai biztonságáról a megfelelõ gázveszély jelzõ készülék beszereltetésével!

gázveszély jelzõ

Gázérzékelõ ipari létesítményekben

A különbözõ ipari létesítmények, úgy, mint az üzemek és a gyárak, sok esetben veszélyes anyagokkal dolgoznak. Ilyen veszélyes anyagok lehetnek a különbözõ mérgezõ gázok, melyek károsak az ott dolgozó alkalmazottak egészségére (szén-monoxid), de gázfûtéses épületek esetében további rizikófaktort jelent a robbanásveszélyes gázok jelenléte is (metán, bután, propán).

Mit tehetünk biztonságunk érdekében?

A maximálisan biztonságos munkakörnyezet megteremtésének egyik feltétele a minõségi gázérzékelõ készülékek beszerelése. Az általunk megvásárlásra kínált berendezések a megfelelõ pontokon elhelyezve (például kazánházi gázérzékelõ) megbízhatóan jelzik a veszélyt és a kritikus gázszint elérése elõtt fény és hangjelzéssel riasztják az épületben tartózkodókat a szivárgásról.

Forduljon hozzánk bizalommal, rendelje meg tõlünk az Ön igényeire szabott gázérzékelõ rendszereket és gondoskodjon a maximális biztonságról. Elérhetõségeinken felteheti kérdéseit és elintézheti rendeléseit, kollégáink pedig készséggel segítenek Önnek mindenben!

Gázérzékelõ ipari létesítményekben


Szolgáltatásaink

Szakszervize vagyunk a következõ gyártóknak: MIKI, MMG-AM Rt., NOTIFIER, az érdi Mûszer Automatika Kft., Sysens Kft., Stieber Bt., Szenzortechnika Kft., Völgas Kft. valamint a miskolci TÜKI és MMA Egyéni Cég

Tevékenységi köreink gázveszélyjelzõk vonatkoztatásában:

  • Szaktanácsadás

  • Üzembe helyezés

  • Karbantartás

  • Javítás

  • Felülvizsgálat

  • Telepítés

  • gázveszélyjelzõk forgalmazása

Az általunk forgalmazott berendezések köre csaknem az összes magyarországi szakhatósági engedéllyel rendelkezõ gázveszélyjelzõre kiterjed.

Díjtalan szaktanácsadással a gázveszélyjelzõkkel kapcsolatos minden területen készséggel állunk rendelkezésére.

Kérje ingyenes szaktanácsadásunkat elérhetõségeinken!

gázérzékelõ
 

Gázjelző rendszerek: életek múlhatnak rajtuk!

Gázjelző rendszerek széles választékban, minden lehetséges alkalmazási területre, kedvező áron - szerezze be saját és munkavállalói biztonsága érdekében!

Gázjelző rendszerekre az élet számos területén lehet szükség, így mindegyik más és más specifikációkkal rendelkezik. Léteznek lakossági, általános célú, mélygarázsokban használatos, kazánházi, illetve ipari változatban, de telepített és hordozható gázérzékelők is kaphatóak, amelyekben egyvalami közös azért akad: mindegyik emberéleteket menthet meg a korai jelzéssel!

Az otthonokban alkalmazott gázérzékelő rendszereket első sorban a szén-monoxid érzékelésére és az általa okozott veszély jelzésére használják, az ipari és más területeken használatos gázérzékelő rendszerek azonban ennél szélesebb felhasználási lehetőségeket biztosítanak. Fontos tudni, hogy nem kötelező telepíteni őket, bár létezik olyan terület, ahol jogszabályi előírás a gázérzékelő rendszer telepítése: ilyenek a kazánházak, illetve az olyan műhelyek, ahol a gázüzemű gépjárművek üzemanyag-ellátó berendezésének javítását végzik. Ettől függetlenül nem szabad megfeledkezni arról, hogy ahol lehetséges gázszivárgás, ott emberek élete is veszélybe kerülhet, és a morális indokok mellett a kártérítések összege is igencsak borsos lehet, amihez képest egy gázérzékelő rendszer kiépítésének költsége tulajdonképpen elhanyagolható.

Ha gázérzékelő rendszert szeretne telepíttetni a vállalkozása területére, illetve, ha az otthonát szeretné biztonságosabbá tenni, a legjobb helyen jár! Cégünk a létező összes gázérzékelő rendszert forgalmazza, illetve ezek telepítését, felügyeletét, karbantartását és javítását is vállaljuk. Ha szeretné önmagát, munkavállalóit és családját minden esetben biztonságban tudni, érdemes bennünket választania, mert cégünk több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a gázérzékelő rendszerek kapcsán!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a gázjelző rendszerek iránt, vásárolja meg tőlünk a megfelelő típust, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

gázérzékelő rendszer
 

 

HTML logo CSS 2 logo JavaScript logo
Az oldalt készítette: Kovács Ádám